CORSAIR DREAMHACK MASTERS ÅTERVÄNDER TILL MALMÖ

CLICK HERE FOR AN ENGLISH VERSION OF THE PRESS RELEASE

CORSAIR DREAMHACK MASTERS ÅTERVÄNDER TILL MALMÖ

DREAMHACKS TOPPTURNERING I CS:GO TILLBAKA I GREATER COPENHAGEN-REGIONEN FÖR TREDJE GÅNGEN
 
16 AV VÄRLDENS BÄSTA CS:GO-LAG GÖR UPP OM PRISPOTTEN PÅ DRYGT 2,3 MILJONER KRONOR


STOCKHOLM, SVERIGE
16 APRIL, 2019

DreamHack är oerhört glada att kunna tillkännage att CS:GO-turneringen CORSAIR DreamHack Masters åter kommer att anordnas i Greater Copenhagen-regionen då Malmö Arena, mellan 4-6 oktober i höst, står som värd när det blivit dags att slåss om den 2,3 miljoner kronor stora prispotten.
 
Med sina nära band till den danska huvudstaden Köpenhamn är Malmö en perfekt plats för att samla CS:GO-fans från hela världen. I höst är det dags då årets andra CORSAIR DreamHack Masters-turnering öppnar sina dörrar i oktober. Malmö Arena, som först öppnades 2008 och som sedan dess har uppdaterats, är en modern multi-arena som har stått värd för allt från music och sport till, så klart, esport. Detta är tredje gången som CORSAIR DreamHack Masters kommer att anordnas i denna arena, en arena som visat sig vara perfekt för att skapa en fantastisk esportupplevelse.
 
Vi är väldigt glada över att kunna välkomna DreamHack tillbaka och ser fram emot ett gott samarbete. DreamHack är en otroligt viktig aktör för att vi ska kunna sätta Malmö och hela vår region på den internationella e-sports scenen,” säger Linn Möller-Laketic, projektledare på Event in Skåne.
 Malmö har en speciell plats i våra hjärtan då staden var den första någonsin att stå värd för DreamHack Masters, detta inkluderar NiP:s vinst på hemmaplan,” säger Michael Van Driel, Chief Product Officer på DreamHack AB, “Vi är väldigt exalterade över att ta DreamHack Masters tillbaka till Malmö Arena. Fansen kan vänta sig den bästa upplevelsen hittills då vi utökar till tre arenadagar och fortsätter att förbättra den övergripande besökarupplevelsen.
 
CORSAIR DreamHack Masters har plats för 16 av de bästa CS:GO-lagen i världen som kämpar för att vända hemåt med den största delen av den 2,3 miljoner kronor stora prispotten. Turneringen är uppdelad i två delar. Den första är gruppspelet, som kommer att spelas i Malmömässan och vara öppen för ett begränsat antal åskådare. Därefter följer slutspelet som avgörs i Malmö Arena.
 
Biljettsläpp kommer att ske den 24 maj klockan 10:00 och inkluderar flera olika biljettyper, bland annat ett begränsat antal skyboxes.

EN DEL AV MALMÖ GAME WEEK

Malmö huserar en rad framgångsrika spelutvecklare och har som mål att bli en av de ledande gaminghubbarna i Europa. Som en del av detta mål har staden tagit fram Malmö Game Week. Syftet är att knyta samman utvecklarna med communityt genom olika event. Dessa event kan kretsa kring esport, brädspelsmästerskap, BYOC LAN, cosplay, expo, konferenser, workshops samt andra aktiviteter som kan engagera publiken, ung som gammal. Ett av de esportevent som arrangeras under Malmö Game Week är Skolmästerskapen i esport.
 
Ett av målen med Malmö Game Week var att locka tillbaka ett stort arenaevent, något som nu alltså är i hamn då CORSAIR DreamHack Masters återvänder till staden,” säger Paul Petersson-Rebelo, Project Manager på Malmö stad.

MALMÖLAN

MalmöLAN hade premiär 2018 och är ett BYOC LAN som förra året hade plats för 500 personer i sitt LAN-område. Nu står det klart att MalmöLAN återvänder för en andra upplaga den 27-29 september och ingår då i Malmö Game Week. Förra årets LAN bjöd på BYOC-turneringar, expo, cosplay och mycket mer. Så se till att hålla er uppdaterade då mer information om 2019 års upplaga kommer att offentliggöras framöver.OM DREAMHACK
DreamHack skapar underhållning för en ung digital generation. DreamHack grundades 1994 som ett lanparty, men har under de senaste 20 åren utvecklats till en digital festival för unga i Europa och Nordamerika. DreamHack-festivalerna bjuder på esport i flera grenar, livemusik, utställningar, kreativa tävlingar, lanparty, cosplay och mycket mer. DreamHack är pionjärer inom esport och fortsätter att vara en av världens största producenter av esportinnehåll. Miljontals tittare följer DreamHacks sändningar varje år. Under 2018 välkomnade DreamHack över 310,000 besökare.
 
Mer information finns på dreamhack.com. DreamHack är en del av det ledande digitala underhållningsföretaget MTG. Mer information på mtg.com.

PRESSKONTAKTER

DREAMHACK
Per Sjölin
Press och PR-manager
per.sjolin@dreamhack.com
+46 730 25 31 99 
Melissa A.E. Sanders
Tadpole Communications
melissa@tadpolecomm.net
+1 404 909 6726MALMÖ STAD
Paul Petersson-Rebelo
Project Manager Esports
paul.petersson-rebelo@malmo.se
+46 709 34 22 26DREAMHACKS PRESSLISTA
Anmäl dig till DreamHacks press och PR-lista genom att fylla i detta formulär i dag.