DREAMHACK, SVENSK ELITFOTBOLL AND DISCOVERY NETWORK SWEDEN PRESENTS eALLSVENSKAN

EN: TOP FLIGHT SWEDISH FOOTBALL CLUBS TO COMPETE IN FIFA: WELCOME TO eALLSVENSKAN – PART OF THE FIFA 19 GLOBAL SERIES

Swedish Elite Football and DreamHack presents eAllsvenskan. As of March 1, 2019, and almost three months ahead, eAllsvenskan will be played as part of the FIFA 19 Global Series. Twelve Swedish elite clubs participate in eAllsvenskan which is also being broadcasted Discovery Networks Sweden’s streamingplatform Dplay and on Swedish tv channel, Kanal 9.
 

eAllsvenskan will be Sweden’s largest professional FIFA competition where participating players and teams competes not only for the title but also for FIFA 19 Global Series Ranking Points on the road to qualification for the 2019 FIFA eWorld Cup. Each of the clubs AIK, Djurgårdens IF, Hammarby IF, Örebro SK, Östersunds FK, GIF Sundsvall, Örgryte IS, BK Häcken, Helsingborg IF, Jönköping Södra IF, Malmö FF and AFC Eskilstuna competes with two to five professional FIFA players in all eleven league meetings and in the Finals. On May 25 a winner will be crowned in a big final.
 
eAllsvenskan will receive great media coverage. All matches will be shown on the streaming platform Dplay and selected matches will also be broadcasted on Kanal 9.
 
It is time to take esports seriously and discover the possibilities of having a strong brand in this world as well. It is the right thing to do and I am happy that the clubs want to join in. It will be an exciting league to follow and I believe that eAllsvenskan can become something really big”, says Mats Enquist, Secretary General at Swedish Elite Football.
 
We have a great opportunity to do something extraordinary with this and at the same time tie the esports with the real football once and for all and attract new target groups for each other. It will ultimately benefit everyone”, says Tomas Lyckedal, Chief Strategy Officer at DreamHack.
 
Within less than a year we will hold the rights to Sweden’s best football league, Allsvenskan, and begin to broadcast this league, so we feel very inspired to also invest heavily in eAllsvenskan. Esports is one of the fastest growing sports in the world today. This venture together with SEF and Dreamhack feels incredibly cool”, says Hanif Hosseini, sports manager at Eurosport and Discovery Networks Sweden.
 
More news about eAllsvenskan will come within the next few weeks.
 

ABOUT eALLSVENSKAN
• The league is made up of twelve teams and each team plays eleven games. A game consists of two matches
• The winner of each game is the team that has the highest aggregate score of the two matches
• Each team is represented by two-five professional FIFA players and one (playing) coach
• The league will be played between March-May
• The eight best teams advance to the Grand Final Event on May 26
• The total prize pool is set at 500.000 SEK (EUR 50.000)
• The winning team becomes Swedish champions and will be rewarded with cash prize plus players can earn FIFA 19 Global Series Ranking Points on the road to qualification for the 2019 FIFA eWorld Cup
• eAllsvenskan will be played on EA SPORTS FIFA 19 on PlayStation 4
• eAllsvenskan is included in the FIFA 19 Global Series
 
ABOUT ESPORTS
• Esports is a name for competitions that are performed on computers or game consoles and is one of the fastest growing sports available.
• Only Super Bowl and the World Cup finals in football are expected to have more viewers than big esports events.
 
ABOUT SWEDISH ELITE FOOTBALL
Svensk Elitfotboll (Swedish Elite Football) is an interest organization for all the clubs in Allsvenskan and Superettan. The mission is to be a leader in the development of Swedish elite football at club at every level both on and off the pitch.
 
ABOUT DREAMHACK
DreamHack is all about entertainment for the digital generation. Founded in 1994 as a BYOC LAN party, DreamHack grew over 20 years to a global phenomenon as the digital festival for today’s youth, hosted throughout Europe and North America. DreamHack festivals feature multiple esports competitions, live music, exhibitions, creative competitions, LAN party, cosplay and much more. DreamHack helped pioneer esports and continues to be one of the largest global producers of esports content. Millions of viewers tune in from all over the world to watch DreamHack broadcasts every year. DreamHack events welcomed over 310,000 visitors in 2018.
 
More information is available at dreamhack.com. DreamHack is part of leading international digital entertainment group MTG. More information at mtg.com.

 
PRESS CONTACTS
 

 • SWEDISH ELITE FOOTBALL
  Mats Enquist
  Secretary General
  mats.enquist@svenskelitfotboll.se
  +46 705- 93 77 71
 • DREAMHACK
  Per Sjölin
  Press and PR Manager
  per.sjolin@dreamhack.com
  +46 730- 25 31 99
 • DISCOVERY NETWORKS SWEDEN
  Hanif Hosseini
  Head of Sports,
  Eurosport och Discovery Networks Sweden
  hanif_hosseini@discovery.com

SWE: SVENSKA FOTBOLLSKLUBBAR TÄVLAR I FIFA: VÄLKOMMEN TILL eALLSVENSKAN – EN DEL AV FIFA 19 GLOBAL SERIES

Svensk Elitfotboll och Dreamhack lanserar eAllsvenskan. Från och med början av mars och nära tre månader framåt spelas en gemensam eAllsvenska som en del av Global Series. Tolv svenska elitklubbar deltar i eAllsvenskan som också sänds på Discoverys streamingplattform Dplay.
 

eAllsvenskan blir Sveriges största professionella FIFA-tävling där allsvenskans största klubbar deltar och gör upp om titel och en ranking i kvalet till världsmästerskapet eWorld Cup. Var och en av klubbarna AIK, Djurgårdens IF, Hammarby IF, Örebro SK, Östersunds FK, GIF Sundsvall, Örgryte IS, BK Häcken, Helsingborgs IF, Jönköpings Södra IF, Malmö FF och AFC Eskilstuna ställer upp med två till fem professionella FIFA-spelare i samtliga elva ligamöten och i playoff. Den 25 maj kommer en vinnare att koras i en stor final.
 
eAllsvenskan kommer att få stor mediabevakning. Alla matcher kommer att visas på streamingplattformen Dplay.
 
Det är dags att ta esporten på allvar och inse möjligheterna med att ha ett starkt varumärke även i den här världen. Det ligger helt rätt i tiden och jag är glad att klubbarna vill vara med på det här tåget. Det ska bli spännande att följa och jag tror verkligen att eAllsvenskan kan bli något riktigt stort“, säger Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.
 
Vi har en stor möjlighet att göra något bra av det här och samtidigt knyta an esporten med den riktiga fotbollen en gång för alla och attrahera nya målgrupper för varandra. Det kommer i slutändan gynna alla“, säger Tomas Lyckedal, Chief Strategy Officer på Dreamhack.
 
Med mindre än ett år kvar tills vi tar över Allsvenskan känns det väldigt kul att vi storsatsar på eAllsvenskan och esport som är en av de absolut största växande sporterna i världen i dag. Den här satsningen tillsammans med SEF och Dreamhack känns otroligt häftig“, säger Hanif Hosseini, sportchef Eurosport och Discovery Networks Sweden.
 
Mer nyheter om eAllsvenskan kommer inom de närmsta veckorna.
 

OM eALLSVENSKAN
• Ligan innehåller tolv lag och varje lag spelar elva möten där ett möte består av två matcher
• Vinnaren i varje möte är det lag som vinner totalen av de två matcherna
• Varje lag representeras av två-fem professionella FIFA-spelare och en (spelande) coach
• Ligan pågår mellan 1 mars- 25maj
• De åtta bästa lagen går vidare till den stora finalen den 25 maj
• Den totala prispotten är satt till 500 000 kronor
• Vinnade laget blir svenska mästare och erhåller ett kontantpris, plus förbättrar sin ranking i kvalet till eWorld Cup
• eAllsvenskan kommer att spelas på EA SPORTS FIFA19 på PlayStation 4 i FIFA Ultimate Champions Mode
• eAllsvenskan kommer att vara en del av internationella EA Global Series som EA SPORTS driver
 
OM ESPORT
• Esport är en benämning på tävlingar som genomförs på datorer eller spelkonsoler och är en av de snabbast växande sporterna som finns.
• Endast Super Bowl och VM-finalen i fotboll beräknas ha fler tittare än stora esportsevent.
 
OM DREAMHACK
DreamHack skapar underhållning för en ung digital generation. DreamHack grundades 1994 som ett lanparty, men har under de senaste 20 åren utvecklats till en digital festival för unga i Europa och Nordamerika. DreamHack-festivalerna bjuder på esport i flera grenar, livemusik, utställningar, kreativa tävlingar, lanparty, cosplay och mycket mer. DreamHack är pionjärer inom esport och fortsätter att vara en av världens största producenter av esportinnehåll. Miljontals tittare följer DreamHacks sändningar varje år. Under 2018 välkomnade DreamHack över 310,000 besökare.

Mer information finns på dreamhack.com. DreamHack är en del av det ledande digitala underhållningsföretaget MTG. Mer information på mtg.com.

 
PRESSKONTAKTER
 

 • SVENSKT ELITFOTBOLL
  Mats Enquist
  Generalsekreterare
  mats.enquist@svenskelitfotboll.se
  0705- 93 77 71
 • DREAMHACK
  Per Sjölin
  Press och PR-manager
  per.sjolin@dreamhack.com
  0730- 25 31 99
 • DISCOVERY NETWORKS SWEDEN
  Hanif Hosseini
  Sportchef,
  Eurosport och Discovery Networks Sweden
  hanif_hosseini@discovery.com